Regulament

Aceste regulament este adresat doar participanților grupului de WhatsApp „Serile biblice OT”.


Dragilor, pentru că suntem un grup mare, este nevoie de o disciplină a dialogului, și din acest motiv vă rog să citiți și să respectați acest regulament.

Acest grup de discuții biblice este unul creștin-ortodox și majoritatea participanților sunt creștini-ortodocși. Vor fi acceptați și cei de altă denominațiune creștină, doar cu condiția de a se comporta civilizat și de a nu crea tulburare.

Tema discuțiilor este Sfânta Scriptură, și prin urmare vă rog să nu deschideți subiecte de discuții de genul: Sinodul din Creta, ecumenism, cip-uri, ordinea mondială, masonerie, și alte asemenea.

Dragilor, vă recomand ca toți cei care participați la aceste discuții:

  • să vă pregătiți pentru fiecare seară de discuții, citind din Sfânta Scriptură fragmentul propus.
  • să vorbiți frumos și să-i respectați pe toți ceilalți membri ai grupului, fără injurii, jigniri, ironii sau apropo-uri vulgare.
  • să aveți o disciplină a dialogului, fără a întrerupe brusc alte discuții, ci să interveniți când se cuvine, fără a deranja.
  • să nu forțați discuția spre teme total diferite de tema serii respective
  • să nu monopolizați discuția, lăsându-i și pe ceilalți să vorbească și / sau să pună întrebări.
  • să nu adăugați pe grup conținut obscen (imagini, fotografii, filme).

Vă rog mult nu aglomerați grupul cu discuții în afara orarului de întâlniri. Putem discuta pe grup și în afara acestor intervale orare dar pe teme strict legate de Sfânta Scriptură.

Pentru a aprofunda subiectele dezbătute în serile biblice puteți discuta și în privat unii cu alții, sau puteți trimite întrebări la email serilebiblice@ortodoxiatinerilor.ro sau mie în privat pe Whatsapp.

Cei care vor încalca acest regulament vor fi rugați să iasă din grup.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

(Claudiu Balan)