Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

curs-online-fb
Rastignirea-Mantuitorului2

Titlu: „Sfânta Liturghie – vârstele devenirii omului întru Dumnezeu”.

Prezintă: domnul profesor Gheorghe Butuc (doctor în teologie al Universități București)

Perioada cursului: octombrie 2019 – iunie 2020
Format: Prezentări video live pe grupul de facebook Dialoguri de suflet
Cuprins: 25 de cursuri în 5 module, o dată pe săptămână (vezi Cuprins)

Miecuri seară, de la ora 20.00 | Timp: 2h (prezentare și întrebări)
Primul curs: 9 octombrie 2019

Costul total al cursului: 500 lei (cu posibilitatea de a plăti eșalonat)

Înscrieri: Oricine se poate înscrie (indiferent de vârstă sau locație)

Cuprinsul cursului

Vor fi 25 de cursuri a câte 2 ore fiecare împărție în 5 module dealungul a 9 luni de zile, din octombrie 2019 până în iunie 2020.

Înscrie-te și tu!

Contactează-ne la (+4) 0740 004 215 (telefon sau Whatsapp) sau pe email la contact@ortodoxiatinerilor.ro

Domnul profesor Gheorghe Butuc din Galați este un prieten apropiat al tinerilor din asociația noastră, Ortodoxia Tinerilor, și de ani de zile ne împărtășește din cunoștiințele și experiența sa. Astfel de-alungul anilor a publicat zeci de articole pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro, a participat în taberele noastre ținând seri biblice, a conferențiat la serile duhovnicești organizate în București și Galați, și a realizat peste 140 de emisiuni la Radio Ortodoxia Tinerilor pe teme duhovnicești.

Cea mai cunoscută emisiune la Radio Ortodoxia Tinerilor a fost „Dialoguri de suflet” în care, în dialog cu Claudiu Balan, domnul Gheorghe Butuc a tâlcuiat evanghelia fiecărei duminici a calendarului bisericesc ortodox.

Domnul profesor a fost un invitat frecvent al emisiunilor de la Radio Trinitas, Trinitas TV și a publicat zeci de articole în Ziarul Lumina și în alte publicații creștin-ortodoxe din țară.

gheorghe-butuc

„Sfânta Liturghie este toată TAINA VIEȚII, care pentru a o celebra, trebuie înțeleasă în toată adâncimea ei.”

Gheorghe Butuc

Argument Pocăința este "cheia gustării" din dulceața Liturghiei

Sfânta Liturghie, așa cum o cunoaștem nu este un simplu ritual la care participăm în duminici, sărbători sau chiar zilnic. Mai mult decât un ritual, Liturghia conține concentrat rădăcinile și temeiurile unei adânci mulțumiri pentru Darul minunat la Vieții. 

De aceea, nu doar simpla recitare a formulelor Liturghiei ne pune în stare de mulțumire, nici numai dacă ascultăm cele zise sau cântate, ci cunoașterea și înțelegerea mai largă și mai consistentă a ceea ce stă în spatele cuvintelor. Ceea ce rostim, cântăm sau ascultăm are rolul doar de a ne conecta la înțelesuri mai adânci, la un întreg fond de cunoaştere de noi înşine, de viața pe care o trăim, de Dumnezeu, ca Cel ce ne-a adus în această Viață și așteaptă să ne bucurăm împreună de ea.

Prin urmare, Sfânta Liturghie este toată TAINA VIEȚII care, pentru a o celebra, trebuie înțeleasă în toată adâncimea ei. Înțelegând și integrându-ne în TAINA VIEȚII creștem treptat în vârstele vieții spirituale deodată cu ale celei biologice. Este Viața primită de noi în DAR de la Dumnezeu și pe care se cuvine să o deslușim împreună cu El.

A (ne) desluși astfel Viața ne așează în stare de MULȚUMIRE recunoscătoare adică în stare de Liturghisire continuă. Cu alte cuvinte, ne integrăm pas cu pas în TAINA Liturghiei, în lățimea, lungimea și adâncimea ei (..), trăindu-ne Darul Vieții ca pe o permanentă creștere, uimire și bucurie.

Încercăm prin acest curs, să oferim câteva repere / pretexte care, fără îndoială, au nevoie de o preluare și prelucrare personală, dar și de o cercare (facere) comunitară.

Gheorghe Butuc

Echipa din spatele organizării cursului

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Gheorghe Butuc

Se va ocupa de documentarea și prezentarea informațiilor din acest curs.

Virgil Stoica

Se va ocupa de partea tehnică a desfășurării transmisiilor video prin Facebook. Virgil va fi cameramanul și omul din spatele emisiei fiecărui curs.

Claudiu Balan 

Va fi moderatorul fiecărui curs în dialog cu domnul profesor, ținând legătura cu participanții aflați online. Deasemenea se va ocupa și de procesul de înscriere și de legătura cu fiecare participant.

Vă așteptăm cu drag alături de noi