Despre serile biblice pe grupul de Whatsapp

Site-ul

Site-ul serilebiblice.ro a apărut ca urmare a publicării prezentărilor făcute din 7 ianuarie 2018 până astăzi pe grupul de WhatsApp „Serile biblice OT”.  De atunci până astăzi s-au adunat multe materiale folositoare pe care am considerat că ar fi bine să le sistematizez pe diferite categorii de subiecte și să poată fi oricând consultate.

Ce sunt „Serile biblice OT”?

OT este prescurtarea numelui asociației noastre: Ortodoxia Tinerilor. Iar serile biblice sunt întâlniri virtuale pe Whatsapp cu tineri cititori ai site-ului ortodoxiatinerilor.ro sau cu prieteni care au participat în taberele asociației noastre dealungul timpului, din România sau străinătate.

Când se desfășoară?

În fiecare marți și joi ale săptămânii, la ora 20.00. Dacă vor fi zile în care din diferite motive nu ne vom putea întâlni, atunci vă voi anunța din timp.

Unde?

Pe grupul de Whatsapp numit “Serile Biblice OT”. Pentru a avea acces la el trebuie să adaugi în agenda telefonului tău numărul 0740.004.215  (Claudiu Balan) și să ne contactezi prin Whatsapp pe acest număr.

Cum?

Fiecare întâlnire va dura aproximativ 2 ore. În prima parte se va prezenta tema întâlnirii, care va fi un text din Sfânta Scriptură și apoi a 2-a parte va consta din întrebări, răspunsuri, și discuții libere.

Dacă în timpul unei întâlniri nu aveți timp pentru a pune întrebări din cauza timpului scurt și din cauza unor discuții aglomerate, putem continua discuțiile pe email. Puteți trimite întrebările voastre la adresa: seribiblice@ortodoxiatinerilor.ro

Drepturi și obligații

Înscrierea și participarea sunt gratuite. Sunt necesare doar seriozitatea, consecvența pe termen lung și inima deschisă către cunoașterea fericitelor porunci ale Domnului.

Nu se acordă diplome sau alte feluri de recompense, ci marea noastră bucurie este să-L cunoaștem pe Domnul împreună. Nu există limită de vârstă pentru participare.

Materiale de studiu

Înainte de fiecare întâlnire veți fi anunțat din timp despre textul pe care urmează să-l discutăm, și ce trebuie să citiți până atunci.

După fiecare întâlnire vă voi pune la dispoziție pe acest blog materialele folosite, și aici se vor aduna toate textele de la toate discuțiile precedente, pentru ca oricând să puteți avea acces la ele, să le consultați, și să le salvați pe propriul calculator.

Detalii tehnice

Puteți instala Whatsapp și pe calculator. Aplicația se va conecta la telefonul vostru și apoi puteți scrie direct de la tastatura laptopului / calculatorului.

Puteți folosi și Whatsapp Web, fără să mai instalați pe telefon aplicația. Aici e adresa:

https://web.whatsapp.com/