Despre serile biblice Ortodoxia Tinerilor

SerileBiblice.ro este un site dedicat studiului biblic ortodox și a apărut în ianuarie 2018 ca un instrument de susținere pentru grupul de Whatsapp „Serile Biblice  Ortodoxia Tinerilor„. La început serile se desfășurau sub formă de prezentări text și discuții pe grupul de Whatsapp, iar astăzi ele se desfășoară pe platforma video Zoom, gratuit pentru toți participanții și pe grupul de facebook Serile Biblice OT. Grupul de anunțare a serilor s-a mutat între timp pe aplicația Signal.

De atunci și până astăzi s-au adunat câteva sute de seri, majoritatea publicate pe site în format text sau audio în care am parcurs împreună Evanghelia după Matei, Evanghelia după Luca, Faptele Apostolilor, cartea Facerii, cartea Ieșirea, cartea lui Iov, cartea lui Tobit dar și evenimente și subiecte biblice care fac obiectul sărbătorilor noastre creștine: Învierea Domnului, Săptămâna Patimilor, Nașterea Domnului, Persoana și lucrarea Duhului Sfânt, viața și lucrarea Maicii Domnului, Trupul și Sângele Domnului, Postul Mare, rugăciunea „Tatăl nostru” și vieți de sfinți.

Programul cuprinde 2 întâlniri pe săptămână, în general marți și joi, dar și mai des în posturi și la marile sărbători când putem avea și 5-6 seri biblice pe săptămână. Programul fiecărei seri are 2 părți: în prima parte este prezentarea (1h – 1h și 30m) și în a doua discuțiile sau întrebările (30m – 1h).

Serile Biblice Ortodoxia Tinerilor se desfășoară pe platforma video Zoom gratuit, după programul calendarului afișat aici: Calendarul Serilor Biblice Ortodoxia Tinerilor   și sunt realizate de Claudiu Balan, președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor.

Acesta e linkul de acces: https://us02web.zoom.us/j/9855894917?pwd=MERFU2U0Z2xkU2hWOWw3WExVWTN4QT09
Passcode: biblia
Meeting ID: 985 589 4917

Dacă vrei să faci parte din grupul Serile Biblice OT de pe aplicația Signal, te rog să mă contactezi la telefon / whatsapp / signal: +4 0740 004 215.

Ne poți urmări și pe grupul de facebook Serile Biblic OT.